Jdi na obsah Jdi na menu
 


VAmpirediaries

9. 12. 2010

Upíří deníky jsem poprvé spatřila v knižní podobě. Vyšly nedávno u Fragmentu a anotace mě odradila. Asi ty knížky fakt číst nebudu. Nutno podotknout, že v zámoří vyšly už dávno před Stmíváním, někdy v roce 1991(takže jsou v podstatě stejně staré jako já:D)

Jenže pak jsem narazila na jekési video z youtube. Byl to trailer na seriál The Vampire Diaries a ten mě kompletně dostal.


Elena Gilbert po letních prázdninách zase nastupuje do školy. Nemá to lehké, její rodiče před čtyřmi měsíci zemřeli a Elena se z toho, stejně jako její bratr Jeremy, ještě nedostala. Každý se s tím, ale vyrovnává po svém. Elena si hraje na silnou holku a Jeremy to zapíjí a hledá únik v drogách.

Nový školní rok jim, ale přichystá nečekané překvapení. Do školy přichází nový student Stefan Salvatore. Krom toho, že je hezkej(no jak pro koho), tak má nálepku tajemného kluka, tudíž po něm vyjede každá druhá, včetně jedné z Eleniných kamarádek.

Elenu a Stefana to k sobě táhne, jenže ten kluk má nějaké tajemství. Je to upír. Nečekaně. A pak se začnou stávat ty ošklivé nehody. Nejdřív je to manželský pár, potom Vicky. Sestra Elenina bývalého přítele Matta a předmět Jeremyho touhy. Vicky to, ale přežije, narozdíl od těch prvních.

A protože Stefan je ten "hodný upír", musí to dělat někdo jiný. Respektive Stefanův bratr Damon *následuje krátká pauza, protože přesně v tuhle chvíli se objevuje hrdina, kvůli, kterému stojí na ten seriál koukat a lina je z něj unesená. Konec pauzy*
Damon je Stefanův pravý opak a spíš než bratři jsou ti dva nepřátelé na život a na smrt. Damon se nevyhýbá lidské krvi, ba ji přímo vyhledává a potom je z něho silák, který s bratříčkem snadno vymete.
A co je nejhorší má stejný cíl. A tím je Elena, tak nápadně podobná jakési Katharine.


Zatím se mi seriál líbí(viděla dva díly) No, ale musela jsem to napsat:D. Líbí se mi, že autorka zachovala ty upíří věci, jako že nesmí vkročit do domu pokud je někdo nepozve, to že se na slunci promění v prach(kluci jsou chytří mají na to prsten, nezačnou se třpytit jako někdo...). Elena je mi sympatická a vyjmečně mě neotravuje. Hudba, no jen jednou mě ta písnička nesedla, ale jinak je tam možné slyšet šlágry od One Republic, Katty Perry apod.
V seriálu si zahrála Nina Dobrev (Elena), podle všeho hrála v dvojce Transformers, já ji neznám.
Stefana hraje Paul Wesley, nenašla jsem žádný známý film, ale střihl si epizodní roli v CSI : NY.
Jeho bratra Damona hraje Ian Somerhalder, ten si zahrál v Lost a Marcu Polovi.
Podle všeho je venku zatím sedm dílů první série. Jsou k tomu i české titulky.
Stahovat můžete z ulož.to (doufám, že jen mě selže download tři minuty před koncem), nebo jsem našla ještě tenhle link nebo ještě tady.
Titulky stahujte tady a můžete se tam dozvědět i něco víc o seriálu.