Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avatar

9. 12. 2010

I když se to tváří jako anime, spolupracovali na tom i japonci (spíš číňani a korejci), není to anime:D

A všichni si pod Avatarem, představí tu modrou příšeru...už mám toho filmu plný zuby, vy ne?
a teď, kdo nezná nechť spěchá pod perex....


Zemi obývají čtyři národy - Vodní kmeny, Vzdušní nomádové, Národ ohně a Království země. Rozděleni jsou podle živlů, které mohou někteří příslušníci národa ovládat. A pak také existuje člověk, který dokáže ovládat všechny čtyři najednou. Avatar...

Všechny národy žili v míru, dokud chamtivý Národ ohně nazaútočil na ostatní a nepodrobil si je. A Avatar, kterého nejvíc potřebovali, a který je mohl zachránit zmizel...


O 100 let později právě Katara a Sokka rybaří. Tedy Sokka rybaří a Katara dělá ty svý vodní kouzla:D, která končí tak, že Sokka je vždycky mokrý. Tak si to ti dva vyčítají, že Katara se rozlobí tak, že rozkrájí ledovec na malé kousíčky. Aby toho nebylo málo v ledovci je koule a v ní kluk.

A ta se rozsvítí, rozpadne a kluk vypadne ven spolu s bizonem. (Sto)Dvanáctiletý výrostek se šipkou na hlavě, který se jmenuje Ááááá-chu..ne kecám:D Aang! Airbender, poslední svého druhu a taky onen ztracený Avatar.

Zatímco si Aang uživá se svou novou přítelkyí spoustu zábavy. Princ Zuko se vydává ho zničit. Je to jeho jediná šance jak získat zpátky ztracenou čest. V jeho snažení mu pomáhá strýc Iroh, generál a mocný Firebender, stejně jako Zuko, který se opravdu s ničím nemazlí.

Do vesnice dorazí s plnou parádou, připraven Avatara chytit a dovést ke svému otci. Jenže polapit mistra vzduchu není tak jednoduché, takže Aang Zukovi nakope prdel.
Nasedne na svého létajícího bizona a spolu s Katarou a Sokkou vyrazí na severní pól. Hledat Waterbendera. Ten ho musí naučit umění ovládat vodu, i Katara jako začínající waterbender má důvod tam jet. I ona touží potom naučit se a zdokonalit svoje umění.

Než tam dorazí, dostanou se do spousty potíží, komických situací, dozvíme se jak to bylo s Aangem, proč Zuko tak pase po tom získat zpátky svou čest a taky důvod proč nenávidět ty ohnivé parchanty.


Jak jsem řekla anime to není. I tak je tenhle seriál jeden z nejdokonaleších co jsem viděla. Jeho angličtina je jednoduchá, takže i taková lama jako já tomu rozumím.

Příběh je rozdělěn do tří knih, podle tří živlů, které se Aang musí naučit tedy - Kniha první : Voda, Kniha druhá : Země, Kniha třetí : Oheň. Hodně si vypůjčil z asijské mytologie a zejména z čínské, taky se v seriálu potkáváme s čínskými znaky (myslím:D). Propracované je to, ale skvělě, kresba je úžasná, ksichtíky podařené.

Charaktery rostou. Ne vážně Zuko, ač je to hlavní záporák, tak chápete proč to dělá a někdy vám je ho i líto. s Aangem se zasmějete a když je smutný máte potřebu ho obejmout. Katara je milá dívčina se svými slabostmi (hlavně co se budoucnosti týče:D) a její bratr Sokka, na záčátku představovaný jako ta největší lama, se umí chovat jako dospělý.


Zase "recenzuji" po první knize. ale strašně mě to nadchlo:D Pár dílů jsem viděla i na německé televizi, ale tomu jsem vůbec nerozumněla....

Tak pp....A kdyby tohle někdo náhodou četl koment nezaškodí....