Jdi na obsah Jdi na menu
 


iljimae

9. 12. 2010

Bylo nebylo jednou v Koreji, za Jonseonské dynastie jedno královské město. V něm žil spravedlivý, bohatý a hodný ministr se svou manželkou, dcerou a stejně tak hodným synem.
A právě kvůli jeho kladným vlastnostem a spiknutí ho zabili. Z ženy a dcery udělali děvky a služky, jen synáček se jim ztratil.

I na něj poslali zabijáky, jenže ani jednomu se to nepodařilo. Jednou ho zachránili sourozenci, dívenka Bong Soon a její bratr. Ovšem Bong Soonina bratra zabili a ji oddělili od Geoma, jak se jmenuje náš hh.

Ten se dostane zpátky do města, kde vlečou jeho matku. Zabijáci už pátrjí po malém chlapci a identifikovat ho má Shi Hoo, nevlastní dítě jednoho pohlavára. Jenže Shi Hoo nebyl vždycky urozeným synkem. Dřív než se z něj stala rohožka, byl obyčejný kluk, kterého jednou obvinili z krádeže a mladý Geom mu pomohl. Teď má možnost splatit tu laskavost a naprozradí ho.

Malý Geom se ze všeho toho stresu zhroutí a ujme se ho Dani, což je opravdová matka Shi Hoona a její mažel, bývalý zlodějíček. Malý Geom z šoku všechno zapomene a dalších 13 let si v klidu žije pod jménem Yong.

Byl by žil v klidu dál, dokud ho nezmlátil jeho nevlastní bratr Shi Hoo (i když ti o sobě neví, že jo) a Yong si nevzpomněl, na svou opravdovou rodinu a na to co jim provedli. S tím začne bažit po pomstě, nejdřív, ale musí najít viníky.

Ve dne se začne potulovat s místním gangem a v noci se z něj stává Iljimae, zloděj gentleman, co bohatým bere a chudým dává. Veřejnost zlodějíčka miluje a těm co obírá z něj jde hlava kolem. A tady nám do děje znovu vstupuje Shi Hoo, jako jeho neunavný pronásledovatel.

Nebyl by to správný korejský seriál, kdyby tam nebyla ženská, že jo. Tady to jsou vlastně dvě. Bong Soon, která je zamilovaná do Yonga, který miluje Eun Chae (to je ta druhá ženská), kterou miluje Shi Hoo. Slibné, že?:D Ovšem jako vždycky dva z nich ostrouhají.



V hlavní roli Lee Jun - Ki. (třikrát banzai:D)Rozhodně hraje dobře, prvních sedm dílu ta jeho fňukna mě fakt dostávala.
V ženské hlavní roli (Eun Chae) Han Hyo Joo. Občas je tak sladká, že je mi na zvracení, ale je to hha, budiž.
Shi Hooa si zahrál Park Shi Hoo, nutno dodat, že je to zatracenej sympaťák:D
Role Bong Soon připadla Lee Young Ah, jako podvodnice byla přesvědčivá:D a kupodivu mi nevadila tolik jako Eun Chae.

po kliknutí na jména herců vám vyjede jejich photo

Dorama se pyšní poslouchatelnám soudtrackem, fakt, jedna melodie mě dostává, ale nějak ji nemůžu nikde najít...

Stáhla jsem si první díl, pustila jsem si pět minut, pak jsem to vypla. Pak ein začala tlachat o Leem a já si řekla, sakra s ním mám taky telenovelu. A tak jsem se na tenprvní díl mrkla. Jenže ouha, Lee tam byl jen asi 3 minuty. Nu což, nějak nás doděje uvést museli, že...
No a pak jsem se koukla na další a další a už to jede:D Teď jsem u 13 dílů a líbí se mi to.

Pokud to někomu přišlo jako pohádka, má smůlu, krve tam teče dost a moc sranda to není.
Takého pravé historické drámo:D
Reklama
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář