Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beethoven virus

9. 12. 2010

Tohle dorama vypráví o osudech několika lidí, které spojil jeden orchestr.

Du Ru Mi, nadaná houslistka, která to celé spískala.

Kang Gun Woo, policista, který je génius, hraje na trubku, naučil se to sám a navíc neumí číst noty:D (Ty výrazy, kdy to prohlásil byly k nezaplacení)

Maestro Kang, dirigent, hajzl, necitlivý, namyšlený chlap, který vám ukáže svou dobrou stránku jen proto, aby vás mohl urazit či uvrhnout do ještě větší deprese.


To jsou hlavní postavy, ale ty vedlejší si taky zaslouží pozornost, protože jsou neméně důležité.

Stařík Kim Gab Yong, hrající na klarinet, je v počátečním stádiu Alzheimera. Vytvoří si jakýsi děděčkovský vztah k flétnistce Ha Yi Deun, která má rodinné probémy (jsou chudí jak kostelní myši).

Jung Hee Yun je frustrovaná manželka a matka. Výborně hraje na cello, a když se dostane do orchestru zjistí jaké je to být aspoň chvíli šťastná. Její manžel je totiž ignorant a děti jakbysmet. Potřebují ji jen na vaření a uklízení, dokonce si ani nevšimli, když se celý týden vracela domů o půlnoci.

Bae Yong Gi představuje tu komickou složku, kdysi hrál na trumpetu v kabaretu a nějak mu to zůstalo. Svou řeč prokládá nezbytným ehm-ehm, a když si na to zvyknete přestane vám to lézt na nervy:D

Park Hyuk Kwon, zaměstnanec společnosti, která na tom není zrovna růžově. Hraje na basu a je to ta postava, kterou by jste nejradši zabili!

A neměla bch zapomínat na Jung Myung Hwana, světově uznávaného dirigenta a úhlavního rivala Maestra Kanga. Ti dva spolu totiž soupeří už od školy, kde ho Myung Hwan vesele válcoval svým nenuceným přístupem, věčným úsměvem a genialitou.


Rozhodně dooručuju všem co mají rádi vážnou hudbu. Jenže těch moc není, tak nevím čím bych vás navnadila:D Snad, že trumpetistu Gun Woona si zahrál Jang Geun Suk. Taky si zapěl v soundtracku, který je mimochodem moc povedený. A jestli na tu trubku hrál on sám, můj obdiv k němu ještě vzrostl (ten kluk je totiž multifunkční, krom toho, že nádherně zpívá, dělá modeling, hraje na klavír, hraje v televizi ve filmech, no kdo by ho nechtěl domů:D)
Du Ru Mi si zahrála herečka Lee Ji Ah. Dirigenta Kanga Kim Myung Min. Na to jak nesympatická byla ta postava, herec sympatický byl.




Tak zase jedna nedůležitá recenze, kterou většina nechá bez povšimnutí:D
video : youtube.com
obrázky : google.com
text : největší práva na něj má můj mozek s pomocí http://wiki.d-addicts.com